Candidate policy

Automotive business line's Candidate privacy policy 
English version (Lithuanian version below)

Automotive business line of Modus Group comprises companies that represent well-known auto brands, (further referred to as - We). We respect your privacy and are committed to protecting it by complying with this Candidate Policy.

 

Our personal data processing is subject to EU General Data Protection Regulation (GDPR) and applicable national laws.
 

In this Candidate Policy you will find information about the processing of your personal data. We are committed to being transparent by providing clear information about what personal data we process about you, the purposes of the processing, the retention periods of the personal data, as well as the legal basis for the processing and any other information that we are required to provide under applicable law.

Modus group automotive business line constitutes of the following companies:

UAB „Inter Krasta“,  302693905, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Autobrava“,  125481247, Žalgirio g. 112A, LT-09300 Vilnius.

UAB „Autbrava Motors“, 302792561, Žalgirio g. 112A, LT-09300 Vilnius.

UAB „Inter Krasta Luxury“, 305663917,  Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Prime Auto“,  302841713, Dariaus ir Girėno g. 15, LT-02196 Vilnius.

UAB „LM Auto“, 302784123, Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius.

UAB „Exclusive Luxury Auto“, 302784148, Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius.

UAB „Inter Krasta Premium“, 305663899, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Neoparta“, 302784493, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Luxury Motors“, 302793243, Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius.

Všį „Jeep club Lithuania“,  304324440, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

Baltijas Sporta Auto, SIA,  40103655093, Krasta iela 54, Rīga, Latvija.

Autobrava, SIA, 40103325594, Rīga, Biķernieku iela 145, LV-1021, Latvija.
 

1. What are the purposes of your data processing?

We process your personal data for the purposes of administrating the recruitment process that includes inter alia a follow-up on your application, create a candidate profile and for communicating with you in an appropriate manner (e.g. inviting you to an interview), keep your CV and/ or share it with other interested and related companies (only with your separate consent).
 

2. What data do we process?

In connection with your application and the recruitment process, we will collect, use and store the following persona data: name, surname, contact details (email, phone number), employment history, education history, languages, salary expectations, other skills relevant for the position you are applying for, results of tests and/ or practical tasks, attachments to the application (optional), URL link to social media accounts, photos (optional), application process data (e.g. number of applications, interview dates, notes, notifications), communication data (e. g. email address, email content), preferred work and/ or working hours.
 

In some cases, depending on the position you have applied for, we may ask you for additional information, e.g., about your driver’s license, if you agree to work on shifts etc.

Submitting the application is voluntarily, however if you choose not to provide your personal data, you cannot participate in the recruitment process.

 

3. What are the legal grounds of your data processing?

We process your personal data in the first instance on the basis of your expressed consent (Section 6 (1) (a) of the GDPR) for the purpose of assessing the suitability of your application, organizing the selection process and informing you about other recruitment opportunities.
 

You can withdraw your expressed consent at any time on the recruitment platform or by notifying Us separately in writing.

We may also process your personal data on the following grounds:

  • the need to take certain measures before signing the employment contract on the basis of your application when you are selected (Section 6 (1) (b) of the GDPR);

  • where We have a legitimate interest in assessing your suitability for the position you are seeking and to avoid any conflict of interest (Section 6 (1) (f) of the GDPR).

  • Where we have a legitimate interest to reach you and offer you a suitable vacancies, when you publish your contacts publicly on Linkedin platform (Section 6 (1) (f) of the GDPR).
     

4. How do we collect information about you?

We may collect personal information about candidates from the following sources:

  • You, the candidate. When you provide information as part of your application or during the recruitment process, e.g. when you apply for a specific position;

  • The recruitment agency (if applicable for your application);

  • Candidate’s data is submitted by our current employee as a referee. In that case we are informing you about your personal information in the respect of the selection process;

  • The data from third parties from a publicly accessible source: e.g., LinkedIn, CVbankas, CV online or other business or employment-oriented services that operate via websites where you have added information about yourself; provided the link to LinkedIn URL profile or similar;

  • Employment Service Under the Ministry of Social Security and Labor of the Republic of Lithuania.
     

5. How long do we process your data?

The retention period of the data is no longer than 3 months after the vacancy that you have applied for is closed.

If you are not applying for the specific open vacancy, we will store your data for six months. If during this period we won’t find any suitable position for you to offer, your resume will be permanently deleted.

In case you give your consent to participate in the future recruitment processes for a different vacancy, we will store your personal data for no longer than 18 months starting from the moment, when we receive the consent.

In cases when we are receiving information about you other than direct application, e.g. from a person who referred you, and you didn’t provide consent within 30 days, after this period your personal data will be deleted.
 

6. To whom personal data is disclosed?

We may disclose your personal data to our data processors, e.g. the service providers of IT maintenance services etc.

Because we use Workable candidate selection platform, to simplify the selection process, Workable Software Limited and its subcontractors may have access to candidates' personal data when providing their services. Workable act as our data processor.

We may transfer your personal data to the relevant public authorities entitled to check compliance only at their request and/or, if necessary, defend the legitimate interest of the company before the state or judicial authorities.

With your separate, expressed consent, we can share your data with other companies of Modus group.
 

7. How do we ensure the security of your data?

We process your personal data responsibly and securely in accordance with our internal personal data policies and appropriate technical and organizational measures, including protection against unauthorized or unlawful processing of data and against accidental loss, destruction, damage, alteration, disclosure, or any other unlawful processing.

We follow the following basic principles of data processing:

  • we collect personal data only for defined and legitimate purposes;

  • we process personal data fairly and only for the original purpose;

  • we store personal data for no longer than required by the established purposes or as required by legal acts;

  • we assign the processing of personal data only to employees who have been granted such a right and official access;

  • we disclose personal data to third parties only if there is a legal basis for it;

  • We also have procedures in place to deal with any suspected data security breach.

           

The data that We collect from you and process using Workable’s Services may be transferred to, and stored at, a destination outside the European Economic Area ("EEA"). In particular, your data may be accessible to i) Workable’s staff in the USA or ii) may be stored by Workable’s hosting service provider on servers in the USA as well as in the EU.

The USA does not have the same data protection laws as EEA. A Data Processor Agreement has been signed between Workable Software Limited and its overseas group companies, and between Workable Software Limited and each of its data processors. These data processor agreements are designed to help safeguard your privacy rights and give you remedies in the unlikely event of a misuse of your personal data.

 

8. What rights do you have?

Under the General Data Protection Regulation you have a number of important rights free of charge. Those rights include:

  • the right obtain from us confirmation as to whether or not we process your personal data and, where we do, access to the personal data;

  • the right to request that we correct any inaccurate personal data;

  • the right to the erasure of your personal data;

  • the right to receive yourself or transfer your personal data to in certain circumstances (known as the right to data portability);

  • in some circumstances you have the right to restrict the processing of your personal data;

  • the right to object - you have the right to object to our processing. This applies when data processing is based on legitimate interests pursued by us or by a third party;

  • the right to withdraw your consent to the processing at any time.

 

To carry out mentioned rights please provide written request to us or to Data protection officer with the contact information mentioned below.

 

You also have the right to make a complaint to the State data protection inspectorate (http://www.vdai.lrv.lt) if you believe that the processing of personal data by us does not comply with applicable legislation.

 

9. How can you contact us?

If you have questions about the processing of your personal data, requests or if you would like to give us feed-back, please contact:

UAB „Inter Krasta Luxury“, 305663917, Ozo str. 10a, Vilnius, tel. 869177223, e-mail: hr@modus.group.

Data protection officer: dpo@modus.group
 

10. How often do we make review Candidate Policy?

We keep our Candidate policy under a regular review. This Candidate policy was last updated on 23th of August, 2022.


 

Automobilių verslo kandidatų privatumo politika

„Modus Group“ automobilių verslo linija vienija skirtingus pasaulinius automobilių prekės ženklus atstovaujančias įmones, užsiimančias automobilių importu ir pardavimu Baltijos šalyse  (toliau – „MES“) gerbiame Jūsų privatumą ir įsipareigojame juos saugoti, laikydamiesi šios Kandidatų privatumo politikos (toliau – „Kandidatų politika“) nuostatų.

 

Tvarkydami Jūsų asmens duomenis, Mes vadovaujamės 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas), (angl. General Data Protection Regulation, toliau – „GDPR“) bei kitais įstatymais, saugančiais Jūsų asmeninę informaciją, kuri gali būti panaudota Jūsų tapatybei nustatyti.
 

Šioje Kandidatų politikoje rasite informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą, kurioje įsipareigojame būti skaidrūs, pateikdami Jums aiškią informaciją apie tai, kokie Jūsų asmens duomenys tvarkomi, tvarkymo tikslus, asmens duomenų saugojimo laikotarpį, taip pat teisinį duomenų tvarkymo pagrindą ir kitą informaciją, kurią turime pateikti pagal galiojančius teisės aktus.
 

Modus Group“ automobilių verslo liniją sudaro šios įmonės:

UAB „Inter Krasta“,  302693905, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Autobrava“,  125481247, Žalgirio g. 112A, LT-09300 Vilnius.

UAB „Autbrava Motors“, 302792561, Žalgirio g. 112A, LT-09300 Vilnius.

UAB „Inter Krasta Luxury“, 305663917,  Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Prime Auto“,  302841713, Dariaus ir Girėno g. 15, LT-02196 Vilnius.

UAB „LM Auto“, 302784123, Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius.

UAB „Exclusive Luxury Auto“, 302784148, Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius.

UAB „Inter Krasta Premium“, 305663899, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Neoparta“, 302784493, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

UAB „Luxury Motors“, 302793243, Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius.

Všį „Jeep club Lithuania“,  304324440, Ozo g. 10a, LT-08200 Vilnius.

Baltijas Sporta Auto, SIA,  40103655093, Krasta iela 54, Rīga, Latvija.

Autobrava, SIA, 40103325594, Rīga, Biķernieku iela 145, LV-1021, Latvija.
 

1. Kokiais tikslais tvarkome Jūsų duomenis?

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, siekdami administruoti Jūsų kaip potencialaus kandidato į Mūsų įmonės darbo vietą atrinkimo procesą, kurį, be kita ko, apima Jūsų paraiškos nagrinėjimas, kandidato profilio sukūrimas, susisiekimas su Jumis atitinkamu būdu (pvz., siekiant pakviesti jus į darbo pokalbį), Jūsų gyvenimo aprašymo saugojimas ar pasidalinimas su mūsų kitomis susijusiomis įmonėmis (tik su Jūsų susitikimu).
 

2. Kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome?

Renkame, tvarkome ir saugome šiuos su Jūsų paraiška dalyvauti darbuotojų atrankoje susijusius asmens duomenis: vardas, pavardė, kontaktinė informacija (el. paštas ir telefono numeris), gyvenimo aprašymas (CV), darbo istorija (patirtis), išsilavinimo istorija (įskaitant diplomus, mokomuosius kursus ir sertifikatus), kalbos (-ų) įgūdžiai, kiti įgūdžiai ir asmeninės savybės. Taip pat atlyginimo lūkesčiai, testų ir (ar) praktinių užduočių rezultatai, paraiškos priedai kaip, pvz., nuotraukos ir vaizdo įrašai (neprivaloma), URL nuoroda į socialinių tinklų paskyras (neprivaloma), nuotrauka (neprivaloma). Kiti paraiškos duomenys (pvz., paraiškų skaičius, pokalbio dėl darbo data, pastabos, pranešimai), susirašinėjimo duomenys (pvz., el. laiško turinys), pageidaujamas darbas ir (arba) darbo valandos, atsižvelgiant į Jūsų pareigas, į kurias pretenduojate, darbo pokalbio proceso metu Mūsų pasižymėtos pastabos.
 

Kandidatūros į Mūsų siūlomas darbo pozicijas ar Jūsų gyvenimo aprašymo (CV) atsiuntimas  yra savanoriškas, todėl galite pasirinkti, kokius asmens duomenis pageidaujate pateikti ir kokia apimtimi. Kai kuriais atvejais, priklausomai nuo pozicijos, Mes galime Jūsų paprašyti papildomos informacijos, pvz., Jūsų vairuotojo pažymėjimo informacijos, ar sutinkate dirbti pamainomis ir t. t.
 

Informuojame, kad teisiškai Jūs neprivalote Mums pateikti savo asmens duomenų, tačiau pasirinkę neteikti savo asmens duomenų arba nepateikę visų reikiamų asmens duomenų, Mes negalėsime įvertinti Jūsų kandidatūros ir tolimesniuose atrankos procese dalyvauti negalėsite.
 

3. Kokiais teisiniais pagrindais renkame ir tvarkome Jūsų asmens duomenis? 

Jūsų asmens duomenis dažniausiai tvarkome Jūsų išreikšto sutikimo pagrindu (BDAR 6 str. 1 d. (a) punktas) kai Jūs savo asmens duomenis savanoriškai Mums pateikiate su tikslu įvertinti Jūsų kandidatūros tinkamumą ir  įtraukti Jus į atrankos procesą.

Savo sutikimą, bet kuriuo metu galite atšaukti per Mūsų naudojamą įdarbinimo platformą  arba atskirai raštu informuojant Mus, žemiau pateiktais kontaktais.

Taip pat Jūsų asmens duomenis galime tvarkyti šiais pagrindais:

  • Mes ketiname sudaryti su Jumis darbo sutartį (GDPR 6 straipsnio 1 dalies  (b) punktas) – kai Jūs pasirenkamas kaip tinkas kandidatas eiti pareigas ir reikalinga vykdyti įdarbinimo procesą;

  • esant teisėtam Mūsų interesui įvertinti Jūsų tinkamumą pageidaujamai pareigybei užimti ir išvengti bet kokių interesų konfliktų (BDAR 6 str. 1 d. (f) punktas);

  • turime teisėtą interesą susisiekti su Jumis ir pasiūlyti darbo galimybę (GDPR 6 straipsnio 1 dalies f punktas) – kai paskelbiate savo kontaktinę informaciją „LinkedIn“ platformoje.

 

4. Kokiu būdu renkame informaciją apie Jus?

Kandidatų į darbuotojus asmens duomenis galime gauti iš įvairių šaltinių:

  • tiesiogiai iš Jūsų, kai Jūs pateikiate Mums savo gyvenimo aprašymą ir/ar kitą įvairią informaciją kaip savo paraiškos dalį pvz., kai pretenduojate į konkrečias paskelbtas laisvas pozicijas arba kai pateikiate mums savo gyvenimo aprašymą (CV) el. paštu nevykstant konkrečiai atrankai;

  • iš įdarbinimo agentūros (jei paraišką pateikėte per ją);

  • iš esamo (-os) Mūsų darbuotojo (-os), rekomendavusio (-ios) kandidatą. Tokiu atveju susisiekiame su kandidatu, susijusiu su atrankos procesu;

  • iš viešai prieinamų trečiųjų šalių šaltinių, pvz., LinkedIn, CVonline, CV banko ar kitų su verslu ir įdarbinimu susijusių interneto svetainių, kuriose Jūs viešai skelbiate informaciją apie save. Taip pat iš publikacijų, kurias rašėte ar prie kurių prisidėjote ir kurios yra viešai prieinamos arba kuriose pateikėte URL nuorodą į savo „LinkedIn“ paskyrą, ir pan;

  • Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

 

5. Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?

Kai kandidatuojate į Mūsų įmonėje esančią darbo vietą pagal mūsų viešą darbo skelbimą, Jūsų Asmens duomenys saugomi atrankos vykdymo laikotarpiu ir 3 (tris) mėnesius po viešo darbo skelbimo panaikinimo/ ištrynimo dienos.

Kai kandidatuojate, ne pagal Mūsų įmonės viešą darbo skelbimą, o atsiunčiant  Mums savo gyvenimo aprašymą el. paštu ar socialinių tinklų pagalba,  tokiu atveju Jūsų asmens duomenis laikysime savo sistemoje 6 (šešis) mėnesius nuo Jūsų informacijos gavimo dienos.

Taip pat tais atvejai, kai Jūs Mums davėte savo sutikimą, siekiant Jums pasiūlyti galimas darbo pozicijas ateityje,  Jūsų asmens duomenis galime saugoti papildomus 18 (aštuoniolika) mėnesių, nuo sutikimo gavimo datos.

Tais atvejais, kai gausime informacijos apie Jus ne tiesiogiai, pvz., iš asmens, kuris Jus rekomendavo, ir neduosite savo sutikimo per 30 dienų, pasibaigus šiam terminui, Jūsų asmens duomenys bus ištrinti.

Informuojame, kad Jeigu persigalvojote ir nepageidaujate, kad Mes toliau tvarkytume ir saugotume Jūsų asmens duomenis, pagal Mūsų pateiktus terminus, Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti  savo sutikimą (-us), per Mūsų naudojamą įdarbinimo platformą arba atskirai raštu informuojant Mus, žemiau pateiktais kontaktais.
 

6. Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis perduodame savo duomenų tvarkytojams, t. y. asmenims, kurie Mums teikia IT priežiūros, atrankų ir kitas paslaugas.

Kadangi atrankos procesui supaprastinti naudojame darbuotojų atrankos platformą „Workable“, platformą teikianti įmonė ir jos subrangovai teikdami paslaugas gali turėti prieigą prie kandidatų asmens duomenų. „Workable“ veikia kaip Mūsų duomenų tvarkytojas.

Jūsų asmens duomenis taip pat galime perduoti atitinkamoms valdžios institucijoms, turinčioms teisę patikrinti jų atitiktį. Tai galime padaryti tik jų prašymu ir (arba) prireikus ginti teisėtus įmonės interesus valstybinėse ar teisminėse institucijose.

Jums davus atskirą sutikimą, Jūsų duomenis galime perduoti kitoms Modus grupės įmonėms, kurioms Jūsų kandidatūra gali būti vertinga. Su Jūsų susitikimu perduoti asmens duomenys yra saugojami pagal atitinkamos Modus grupės įmonės kandidatų ir/ar privatumo politikos nuostatas.
 

7. Duomenų saugumas

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis atsakingai ir saugiai, vadovaudamiesi patvirtintomis vidinėmis duomenų apsaugos politikomis ir įgyvendindami tinkamas technines ir organizacines saugumo priemones, įskaitant, bet neapsiribojant- apsaugą nuo neautorizuoto ir neteisėto duomenų atskleidimo, praradimo, sugadinimo, pakeitimo ar kt. neteisėto tvarkymo. Tvarkydami duomenis vadovaujamės pagrindiniais duomenų tvarkymo principais:

  • Tvarkome duomenis aiškiai nustatytais ir teisėtais tikslais;

  • Užtikriname duomenų tvarkymo skaidrumą;

  • Duomenis tvarkome, tik tiek duomenų kiek reikalinga Mūsų išsikeltiems teisėtiems tikslams pasiekti;

  • Duomenims tvarkyti paskiriame tik tuos savo darbuotojus, kuriems ši informacija yra būtina jų pareigų vykdymui ir kurie yra įsipareigoję užtikrinti duomenų konfidencialumą;

  • Duomenis trečiosioms šalims atskleidžiame tik esant pakankamam teisiniam pagrindui;

  • Esame patvirtinę procedūras, skirtas suvaldyti galimus duomenų apsaugos pažeidimus.

Duomenys, kurie yra tvarkomi Workable platformoje gali būti perduoti tvarkyti ir/ ar saugoti už Europos ekonominės erdvės ribų (EEE). Duomenys gali būti tvarkomi mūsų tiekėjų, teikiančių mums Workable sistemos priežiūros ar debesijos serverių prieglobos paslaugas JAV. Kadangi JAV neužtikrina tokio paties asmens duomenų apsaugos lygio kaip EU, Workable Software limited ir jos užsienio bendrai valdomos įmonės yra pasirašiusios tarpusavio duomenų tvarkymo susitarimus, skirtus užtikrinti papildomas saugumo priemones užtikrinančias perduodamų duomenų konfidencialumą.

 

8. Kokia teises Jūs turite?

  • GDPR ir kiti įstatymai suteikia Jums tam tikras teises, šių teisių įgyvendinimo procedūras ir išimtis. Kai tai leidžia įstatymai, Jūs galite: pateikti prašymą gauti informaciją apie tai, ar tvarkome Jūsų asmens duomenis, ir jeigu tokie asmens duomenys tvarkomi, teisę susipažinti su savo asmens duomenimis;

  • teisę kreiptis į Mus su prašymu ištaisyti netikslius asmens duomenis arba juos papildyti, kai jie nėra išsamūs;

  • pateikti prašymą ištrinti savo asmens duomenis, jei manote, kad nėra reikalo Mums juos toliau turėti arba jeigu Juos naudojame neteisėtai

  • pateikti prašymą gauti su Jumis susijusius asmens duomenis, kuriuos Jūs pateikėte mums susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu ir taip pat paprašyti  juos perduoti kitai trečiajai šaliai;

  • prieštarauti, kad  tam tikromis aplinkybėmis būtų apribotas Jūsų asmens duomenų tvarkymas, jeigu ginčijate duomenų tikslumą arba, kai asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas ir Jūs nesutinkate, kad duomenys būtų ištrinti ir vietoj to prašote apriboti jų naudojimą, arba jei Jums reikia duomenų pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus;

  • nesutikti ir/ar prieštarauti  Jūsų asmens duomenų rinkimui, naudojimui ir saugojimui, kai Mes tvarkome asmens duomenis remdamiesi Mūsų ir/ar  trečiųjų šalių teisėtais interesais;

  • atšaukti bet kokius Mums duotus sutikimus dėl Jūsų asmens duomenų – kai tuos asmens duomenis naudojame pagal Jūsų sutikimą;

  • pateikti skundą priežiūros institucijai ar kreiptis į teismą.

 

Norėdami pasinaudoti šiomis teisėmis, kreipkitės į Mus raštu arba susisiekite su duomenų apsaugos pareigūnu žemiau nurodytais kontaktais.

Jeigu manote, kad tai, kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis, neatitinka galiojančių teisės aktų, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (www.vdai.lrv.lt).
 

9. Kaip su Mumis susisiekti?

Jei turite klausimų apie asmens duomenų tvarkymą, pageidavimų ar pastabų, susisiekite su Mumis:

UAB „Inter Krasta Luxury“, įmonės kodas 305663917 , adresas Ozo g. 10a, Vilnius, tel. 869177223, el. paštas hr@modus.group.

Duomenų apsaugos pareigūnas: el. paštas dpo@modus.group.
 

10. Kaip dažnai atnaujiname Kandidatų politiką?

Mes reguliariai peržiūrime savo Kandidatų politiką ir koreguojame ją pagal teisės aktų ir/ar Mūsų vidinių procesų pakeitimus. Ši versija atnaujinta 2022 m. rugpjūčio 22 d.

MG-logo-blue (12).png